Kategorijos

Bendrosios nuostatos

Ši Privatumo politika, kartu su Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu ir kitais teisės aktais, reglamentuoja elektroninio knygyno  humanitas.lt pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus bei tvarką.

Humanitas.lt  vadovaujasi  šiais pagrindiniais asmens duomenų tvarkymo principais:

  • Asmens duomenys renkami apibrėžtais ir teisėtais tikslais
  • Asmens duomenys tvarkomi tiksliai ir sąžiningai
  • Asmens duomenys tvarkomi tik tais atvejais, kai duomenų subjektas duoda sutikimą aktyviu veiksmu - pažymėdamas varnelę: registruodamasis vartotojo profilyje, atlikdamas prekių užsakymą arba užsiprenumeruodamas naujienlaiškį
  • Asmens duomenys saugomi ne ilgiau, nei to reikalauja nustatyti duomenų tvarkymo tikslai
  • Asmens duomenis tvarko tik tie darbuotojai, kuriems suteikta tokia teisė
  • Visa informacija apie tvarkomus asmens duomenis yra konfidenciali
  • Apie asmens duomenų tvarkymą nustatyta tvarka pranešama Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai

Registruojantis el. knygyne  humanitas.lt vartotojo  pateikti  asmens duomenys rinkodaros tikslais naudojami nebus.

Asmens duomenų rinkimas, tvarkymas, saugojimas

El. knygynas humanitas.lt  gerbia kiekvieno teisę į privatumą. Jūsų asmens duomenys (vardas, pavardė, adresas, telefono numeris, elektroninio pašto adresas ir kita perkant ar  registruojantis  nurodyta informacija) renkami ir tvarkomi tam, kad:

  • būtų apdoroti ir įvykdyti  Jūsų prekių užsakymai;
  • būtų išrašyti finansiniai dokumentai;
  • būtų išspręstos problemos, susijusios su prekių pateikimu ar pristatymu;

Registracijos el. knygyne  metu Jūs privalote pateikti išsamius ir teisingus asmens duomenis.

Tvarkydamas ir saugodamas Jūsų asmens duomenis humnitas.lt  įgyvendina organizacines ir technines priemones, kurios užtikrina asmens duomenų apsaugą nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

Mūsų pasirinktas duomenų perdavimo protokolas, užtikrinantis perduodamų duomenų saugumą internete, yra protokolas SSL (Secure Socket Layer). SSL saugumo protokolas apima perduodamų duomenų šifravimą ir iššifravimą, serverių autentifikavimą ir pranešimo vientisumo kontrolę. Jis yra įdiegtas daugelyje populiariausių interneto naršyklių ir Web serverių.

Perkant ar registruojantis pateikti jūsų asmeniniai duomenys yra saugomi ne ilgiau kaip 3 metus po paskutinio veiksmo (užsakymo ar prisijungimo).

Užsiprenumeravusiems humanitas.lt naujienlaiškį ir jo neatsisakiusiems, naujienlaiškis bus siunčiamas 10 metų nuo prenumeravimo datos, o tada gavėjo bus prašoma atnaujinti sutikimą gauti naujienlaiškį. Sutikimo neatnaujinusiems naujienlaiškis nebus siunčiamas.

Norime Jus informuoti, kad elektroninio knygyno  humanitas.lt personalas nei raštu, nei telefonu, nei  jokiais kitais būdais neprašo Jūsų prisijungimo duomenų, banko kortelių numerių, slaptažodžių ar bet kokios kitos informacijos, dėl kurios panaudojimo Jums gali būti padaryta finansinė ar bet kokia kita žala.

Kaip atsisakyti humanitas.lt naujienlaiškio

Naujienlaiškio apačioje spauskite atsisakyti naujienlaiškio;
Atsidariusio  lango laukelyje  „Jūsų el. paštas“ įrašykite savo elektroninio pašto adresą ir spauskite mygtuką „Atsisakyti“;
Nurodytu el. pašto adresu gausite nuorodą, kurią paspaudę būsite automatiškai pašalinti iš humanitas.lt naujienlaiškio gavėjų sąrašo.

    Asmens duomenų perdavimas trečiosioms šalims

    Mes jokiu būdu neperduodame Jūsų asmeninių duomenų, įskaitant gyvenamosios vietos ir el. pašto adresą, tretiesiems asmenims, išskyrus prie užsakymo vykdymo prisidedančius mūsų partnerius, teikiančius paslaugas, kuriems šie duomenys yra būtini. Tačiau ir tokiais atvejais jiems pateikiami tik minimalūs - būtini duomenys.

    Šie partneriai yra:

    UAB „Nėgė“(kurjerių tarnyba)  : http://www.nege.lt/

    UAB „Omniva LT“ (paštomatų paslaugos):  https://www.omniva.lt/

    „Lietuvos paštas“: https://www.post.lt/

    UAB „digitouch! „ (IT paslaugos): http://digitouch.lt/

    Asmens duomenų pakeitimas ir atnaujinimas

    Jūs turite teisę bet kuriuo metu reikalauti (el. paštu pagalba@humanitas.lt ar telefonu +70 5 266 16 82), kad Jūsų duomenys būtų atnaujinti, kad Jums būtų pateikta informacija apie Jūsų asmens duomenų naudojimą, taip pat, kad Jūsų asmens duomenys būtų ištrinti.

    Registruoti vartotojai bet kada gali patys ištrinti ar pakeisti savo asmeninius duomenis savo vartotojo profilyje.

    Slapukų politika

    Slapukais vadinami informacijos elementai, perkeliami iš interneto svetainės į jūsų kompiuterio standųjį diską. Tai nedideli informacijos failai, kurie leidžia interneto svetainėms išsaugoti ir vėl pasiekti informaciją apie naudotojo naršymo įpročius. Slapukus naudoja dauguma interneto svetainių, nes jie yra viena iš daugybės priemonių, kurios padeda pritaikyti interneto turinį prie naudotojų poreikių. Slapukai leidžia interneto svetainėms teikti prie naudotojų poreikių pritaikytas paslaugas (pavyzdžiui, įsimenant prisijungimo duomenis, išlaikant pirkinius pirkinių krepšelyje arba rodant tik konkretų naudotoją dominantį turinį).

    Humanitas.lt naudojami slapukai

    Šis puslapis naudoja Google Analytics surinkti anoniminei informacijai apie vartotojus, tokiai kaip lankytojų skaičius ar populiariausi puslapiai interneto svetainėje.

    Kaip išjungti slapukus

    Šiame saraše pagal naršykles yra nurodymai, kurių pagalba galite valdyti ir išjungti savo slapukus:

    Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=lt-LT&hlrm=fr&hlrm=en

    Firefox: https://support.mozilla.org/lt/kb/Slapuk%C5%B3%20aktyvavimas

    Internet Explorer: https://support.microsoft.com/lt-lt/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

    Safari: https://support.apple.com/kbwer/95647?hl=lt-LT&hlrm=fr&hlrm=en/PH19214?viewlocale=en_GB&locale=en_GB

    Privatumo politikos keitimas

    El. knygynas humanitas.lt  turi teisę iš dalies ar visiškai pakeisti Privatumo politiką apie tai pranešdamas savo svetainėje ir elektroniniu paštu humanitas.lt naujienlaiškio gavėjams.

    Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo dienos, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra paviešinami e-parduotuvės sistemoje.

    Jeigu nesutinkate su nauja Privatumo politikos redakcija, Jūs turite teisę  reikalauti (el. paštu pagalba@humanitas.lt ar telefonu +70 5 266 16 82), kad mes ištrintume mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis ir mes Jūsų  reikalavimą įvykdysime.

    Prisijungti

    Krepšelis

    Krepšelis kol kas tuščias

    Pagalba perkančiam

    pagalba@humanitas.lt

    10-18 val. darbo dienomis

    Facebook draugai

    email

    close