Ką kanda šalna?

Ieva Šidlaitė

0

Balsavo 0

Pilna kaina: 21.40 €   10% nuolaida perkant internetu   Sutaupote: 2.14 €

19.26 €

Ypatybės ir aprašymas
ISBN9786098232127
AutoriusIeva Šidlaitė
Leidimo metai2020
LeidėjasDvi tylos
Puslapių392
Leidinio kalbalietuvių kalba
Formatasknyga kietu viršeliu

Žmonės sako, kad Lietuvoje šaltasis metų laikas trunka devynis mėnesius, o vasara – tik tris… Štai kodėl mums reikia išmokti mėgautis gamta ir rinkti jos dovanas ištisus metus. Knyga, kurią dabar laikote rankose, pasakoja apie laukinius valgomuosius augalus, augančius pievose, miškuose arba krūmynuose ankstyvą pavasarį, žiemą ar vėlų rudenį. Ši knyga yra apie tai, kaip ir kada juos rinkti, ką iš jų galima pagaminti ir kaip paruošti laukinio maisto atsargas toms dienoms, kai gamta mūsų nenori įsileisti.

Žinios, esančios knygoje, padės ir norintiesiems pradėti rinkti valgomuosius laukinius augalus, supažindins su pagrindiniais mūsų gamtoje augančiais laukiniais augalais, tokiais kaip dilgėlės, žliūgės, kiaulpienės ar ąžuolai. Kartu tai – receptų knyga jau nuo seno pažįstantiems ir renkantiems žolynus žmonėms. Joje yra daugybė idėjų, kaip įprastas vaistažoles pasikviesti į virtuvę, kad kasdien stiprintų sveikatą. Ir, žinoma, ji skirta visiems mylintiesiems maistą ir sekantiesiems maisto kultūros tendencijas – restoranų šefams, tinklaraštininkams, visiems, žinantiems, kad šiuolaikinė aukštoji maisto gastronomija tiesiog neįmanoma be laukinių augalų.

Knygos autorė Ieva Šidlaitė daugeliui skaitytojų pažįstama iš pirmosios didelio populiarumo sulaukusios knygos „Natūralus rauginimas“ („Dvi Tylos“, 2017). Ieva yra kultūros istorijos magistrė, po studijų triukšmingame Vilniuje pabėgusi gyventi į miškų apsuptą vienkiemį. Čia iš miesto šurmulio ji nėrė į visai kitokią kasdienybę: rūko apgaubtas pievas, gyvybės pilnus miškus ir iššūkių kupiną, visiškai naują virtuvę. Įkvėpta gamtos, autorė pradėjo domėtis valgomaisiais laukiniais augalais ir tikro maisto gamyba. Iš pradžių savo žinias taikė gamindama šeimai, bet ilgainiui Ieva sukaupė pakankamai patirties, kad galėtų ja pasidalyti su kitais. Dabar apie tradicinę virtuvę, fermentaciją, rauginimą ir valgomuosius laukinius augalus Ieva ne tik rašo straipsnius, bet ir organizuoja mokymus, seminarus, rašo interneto dienoraštį Samanotas.lt.

Autorė: Ieva Šidlaitė
Kalbos redaktorė: Jurgita Jačėnaitė
Knygos meno vadovas ir dizaineris: Tadas Karpavičius
Fotografas: Augis Narmontas
Pavadinimas: Aistė Jūrė
Kalbos redaktorė: Jurgita Jačėnaitė

Komentarai (0)

Rašykite komentarą apie šią knygą

Vardas*

El. Paštas

Atsiliepimas*

* - pažymėtus laukus užpilyti būtuna

loading
Panašios knygos
Paella, Herraiz, Alberto

Herraiz, Alberto

Paella

 

 

31.57 €

Smoothies, Maranik, Elik

Maranik, Elik

Smoothies

 

 

12.00 €

Wine Bar Theory, GILBERTSON, DAVID

GILBERTSON, DAVID

Wine Bar Theory

 

 

12.95 €

My Vietnamese Kitchen, Uyen, Luu

Uyen, Luu

My Vietnamese Kitchen

 

 

22.88 €

Culinaria Hungary ed. 2013, Gergely, Aniko

Gergely, Aniko

Culinaria Hungary ed. 2013

Pilna kaina: 17.00 €

50 % nuolaida perkant internetu

8.50 €

Istorinė Lietuvos virtuvė, Rimvydas Laužikas

Rimvydas Laužikas

Istorinė Lietuvos virtuvė

Pilna kaina: 13.30 €

5 % nuolaida perkant internetu

12.63 €

Eating with the Chefs, Jorgensen, Per-Anders

Jorgensen, Per-Anders

Eating with the Chefs

 

 

49.95 €

Coffee Obsession, Anette Moldvaer

Anette Moldvaer

Coffee Obsession

Pilna kaina: 17.97 €

10 % nuolaida perkant internetu

16.17 €

101 Smoothies to Mix and Enjoy, Maranik, Eliq

Maranik, Eliq

101 Smoothies to Mix and Enjoy

Pilna kaina: 14.00 €

50 % nuolaida perkant internetu

7.00 €

Prisijungti

Krepšelis

Krepšelis kol kas tuščias

Pagalba perkančiam

pagalba@humanitas.lt

10-18 val. darbo dienomis

Facebook draugai

close
SIŲSTI
email

close

Paella

ISBN9780714860824
AutoriusHerraiz, Alberto
Leidimo metai2011
Puslapių192
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos

Mugaritz: A Natural Science of Cooking

ISBN9780714863634
AutoriusAduriz, Andoni Luis
Leidimo metai2012
Puslapių240
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos

Variations Cookbook: Meat & Poultry

ISBN9783848000111
AutoriusSnowdon, Bettina
Leidimo metai2012
Puslapių160
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos

Smoothies

ISBN9783848002856
AutoriusMaranik, Elik
Leidimo metai2013
Puslapių160
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos

Wine Bar Theory

ISBN9780714865836
AutoriusGILBERTSON, DAVID
Leidimo metai2013
Puslapių128
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos

My Vietnamese Kitchen

ISBN9781849754439
AutoriusUyen, Luu
Leidimo metai2013
Puslapių144
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos

Culinaria Hungary ed. 2013

ISBN9783848003877
AutoriusGergely, Aniko
Leidimo metai2013
Puslapių320
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos

Istorinė Lietuvos virtuvė

ISBN9789955264637
AutoriusRimvydas Laužikas
Leidimo metai2014
Puslapių208
Leidinio kalbalietuvių kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos

Eating with the Chefs

ISBN9780714865812
AutoriusJorgensen, Per-Anders
Leidimo metai2014
Puslapių316
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos

Coffee Obsession

ISBN9781409354680
AutoriusAnette Moldvaer
Leidimo metai2014
Puslapių224
Leidinio kalbaanglų kalba
Šiuo metu prekės atsargose neturime. Numatomas apytikslis pristatymo terminas: 2-5 savaitės. Tikslesnį pristatymo terminą pranešime elektroniniu paštu po knygos įsigijimo. Dėl su COVID-19 susijusių galimų transportavimo sutrikimų dalies knygų pristatymas gali užtrukti dvigubai ilgiau.

101 Smoothies to Mix and Enjoy

ISBN9783848006830
AutoriusMaranik, Eliq
Leidimo metai2014
Puslapių240
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas Lietuvoje 1-3 darbo dienos