Ką kanda šalna?

Ieva Šidlaitė

0

Balsavo 0

Pilna kaina: 21.40 €   10% nuolaida perkant internetu   Sutaupote: 2.14 €

19.26 €

Ypatybės ir aprašymas
ISBN9786098232127
AutoriusIeva Šidlaitė
Leidimo metai2020
LeidėjasDvi tylos
Puslapių392
Leidinio kalbalietuvių kalba
Formatasknyga kietu viršeliu

Žmonės sako, kad Lietuvoje šaltasis metų laikas trunka devynis mėnesius, o vasara – tik tris… Štai kodėl mums reikia išmokti mėgautis gamta ir rinkti jos dovanas ištisus metus. Knyga, kurią dabar laikote rankose, pasakoja apie laukinius valgomuosius augalus, augančius pievose, miškuose arba krūmynuose ankstyvą pavasarį, žiemą ar vėlų rudenį. Ši knyga yra apie tai, kaip ir kada juos rinkti, ką iš jų galima pagaminti ir kaip paruošti laukinio maisto atsargas toms dienoms, kai gamta mūsų nenori įsileisti.

Žinios, esančios knygoje, padės ir norintiesiems pradėti rinkti valgomuosius laukinius augalus, supažindins su pagrindiniais mūsų gamtoje augančiais laukiniais augalais, tokiais kaip dilgėlės, žliūgės, kiaulpienės ar ąžuolai. Kartu tai – receptų knyga jau nuo seno pažįstantiems ir renkantiems žolynus žmonėms. Joje yra daugybė idėjų, kaip įprastas vaistažoles pasikviesti į virtuvę, kad kasdien stiprintų sveikatą. Ir, žinoma, ji skirta visiems mylintiesiems maistą ir sekantiesiems maisto kultūros tendencijas – restoranų šefams, tinklaraštininkams, visiems, žinantiems, kad šiuolaikinė aukštoji maisto gastronomija tiesiog neįmanoma be laukinių augalų.

Knygos autorė Ieva Šidlaitė daugeliui skaitytojų pažįstama iš pirmosios didelio populiarumo sulaukusios knygos „Natūralus rauginimas“ („Dvi Tylos“, 2017). Ieva yra kultūros istorijos magistrė, po studijų triukšmingame Vilniuje pabėgusi gyventi į miškų apsuptą vienkiemį. Čia iš miesto šurmulio ji nėrė į visai kitokią kasdienybę: rūko apgaubtas pievas, gyvybės pilnus miškus ir iššūkių kupiną, visiškai naują virtuvę. Įkvėpta gamtos, autorė pradėjo domėtis valgomaisiais laukiniais augalais ir tikro maisto gamyba. Iš pradžių savo žinias taikė gamindama šeimai, bet ilgainiui Ieva sukaupė pakankamai patirties, kad galėtų ja pasidalyti su kitais. Dabar apie tradicinę virtuvę, fermentaciją, rauginimą ir valgomuosius laukinius augalus Ieva ne tik rašo straipsnius, bet ir organizuoja mokymus, seminarus, rašo interneto dienoraštį Samanotas.lt.

Autorė: Ieva Šidlaitė
Kalbos redaktorė: Jurgita Jačėnaitė
Knygos meno vadovas ir dizaineris: Tadas Karpavičius
Fotografas: Augis Narmontas
Pavadinimas: Aistė Jūrė
Kalbos redaktorė: Jurgita Jačėnaitė

Komentarai (0)

Rašykite komentarą apie šią knygą

Vardas*

El. Paštas

Atsiliepimas*

* - pažymėtus laukus užpilyti būtuna

loading
Panašios knygos
From the Source - Thailand (Cookbook), Austin Bush

Austin Bush

From the Source - Thailand...

Pilna kaina: 27.00 €

10 % nuolaida perkant internetu

24.30 €

Paella, Herraiz, Alberto

Herraiz, Alberto

Paella

 

 

31.57 €

Culinaria Russia

 

Culinaria Russia

Pilna kaina: 17.00 €

70 % nuolaida perkant internetu

5.10 €

Variations Cookbook: Meat & Poultry, Snowdon, Bettina

Snowdon, Bettina

Variations Cookbook: Meat &...

Pilna kaina: 5.00 €

40 % nuolaida perkant internetu

3.00 €

Smoothies, Maranik, Elik

Maranik, Elik

Smoothies

Pilna kaina: 12.00 €

40 % nuolaida perkant internetu

7.20 €

Ice Cream, Maranik, Eliq

Maranik, Eliq

Ice Cream

Pilna kaina: 12.00 €

50 % nuolaida perkant internetu

6.00 €

Wine Bar Theory, GILBERTSON, DAVID

GILBERTSON, DAVID

Wine Bar Theory

 

 

12.95 €

My Vietnamese Kitchen, Uyen, Luu

Uyen, Luu

My Vietnamese Kitchen

 

 

22.88 €

Whisky, Westerlund, Orjan

Westerlund, Orjan

Whisky

Pilna kaina: 12.00 €

40 % nuolaida perkant internetu

7.20 €

Culinaria Hungary ed. 2013, Gergely, Aniko

Gergely, Aniko

Culinaria Hungary ed. 2013

Pilna kaina: 17.00 €

50 % nuolaida perkant internetu

8.50 €

Prisijungti

Krepšelis

Krepšelis kol kas tuščias

Pagalba perkančiam

pagalba@humanitas.lt

10-18 val. darbo dienomis

Facebook draugai

close
SIŲSTI
email

close

From the Source - Thailand (Cookbook)

ISBN9781743607633
AutoriusAustin Bush
Leidimo metai2015
Puslapių200
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

Paella

ISBN9780714860824
AutoriusHerraiz, Alberto
Leidimo metai2011
Puslapių192
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

Culinaria Russia

ISBN9783833140815
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

Mugaritz: A Natural Science of Cooking

ISBN9780714863634
AutoriusAduriz, Andoni Luis
Leidimo metai2012
Puslapių240
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

Variations Cookbook: Meat & Poultry

ISBN9783848000111
AutoriusSnowdon, Bettina
Leidimo metai2012
Puslapių160
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

Smoothies

ISBN9783848002856
AutoriusMaranik, Elik
Leidimo metai2013
Puslapių160
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

Ice Cream

ISBN9783848003600
AutoriusMaranik, Eliq
Leidimo metai2013
Puslapių160
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

Wine Bar Theory

ISBN9780714865836
AutoriusGILBERTSON, DAVID
Leidimo metai2013
Puslapių128
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

My Vietnamese Kitchen

ISBN9781849754439
AutoriusUyen, Luu
Leidimo metai2013
Puslapių144
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

Whisky

ISBN9783848004089
AutoriusWesterlund, Orjan
Leidimo metai2013
Puslapių160
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos

Culinaria Hungary ed. 2013

ISBN9783848003877
AutoriusGergely, Aniko
Leidimo metai2013
Puslapių320
Leidinio kalbaanglų kalba
Pristatymo terminas 1-3 darbo dienos